Дек 16

Як ефективно вивчити з дитиною таблицю множення

Як легко вивчити таблицю множення дитині? Як навчити швидко?

Шкільна програма з кожним роком стає складніше. Засвоїти ті знання, які даються в школі, вдається не всім дітям. Досить непросто і вивчити таблицю множення дитині. Але як би не було складно, її потрібно знати. Що робити, якщо традиційні методи не допомагають? Використовуйте наступні методи. Шкільна програма з кожним роком стає складніше. Засвоїти ті знання, які даються в школі, вдається не всім дітям. Досить непросто і вивчити таблицю множення дитині. Але як би не було складно, її потрібно знати. Що робити, якщо традиційні методи не допомагають? Використовуйте наступні методи.

Як навчити дитину множенню: ефективні методи

вірші

Механічне заучування таблиці множення більшості дітей здається нудним заняттям. А якщо дитині нудно, то і навчання йде не так, як хочеться. Набагато веселіше заучувати веселі віршики або пісеньки. Використовувати рими можна для тих чисел, які даються важко. Наприклад, множення на 6 або 7. На «ютуб» є велика кількість пісеньок і віршиків для розучування таблиці множення за допомогою віршів. Виберіть числа, які не піддаються вашому чаду, і запропонуйте йому альтернативний варіант заучування таблиці множення.

гра

Діти молодшого шкільного віку люблять грати, тому можна використовувати цей прийом для заучування таблиці множення. Великою популярністю для запам’ятовування математичних операцій користується гра з картками. Приготуйте декілька карток, напишіть на них готові приклади. Картки перемішуються між собою. Завдання дитини – вирішити всі запропоновані приклади. Якщо він не знає відповіді, то картка повертається в гру. Гра продовжується до тих пір, поки дитина не вирішить всі завдання. В кінці залишаються картки з найскладнішими прикладами. У дитини є можливість повторити їх кілька разів, що позитивно впливає на запам’ятовування.

малювання

Для цього методу також знадобляться картки з прикладами. Однак в цьому випадку поряд можна написати відповіді. Числа з прикладів потрібно розфарбувати в різні кольори. Можна домалювати їм «глазки», «носики», різні прикраси. Цей варіант підійде дітям, які люблять малювати. Замість розмальовування можна вибрати аплікацію. Принцип навчання залишається тим же.

Приклади з життя

«Суха» і нудна інформація засвоюється дуже погано. Щоб зробити її цікавішою, обговорюйте з дитиною теми, які йому цікаві. Наприклад, множення числа 4 розглядайте на прикладі машин. Можна питати у нього, скільки коліс у одній, двох або трьох машин. З дівчинкою таблицю множення можна вивчити на прикладі ляльок і суконь, посуду, прикрас і т.д.

 заповнення таблиці

Таблиця множення часто представлена ??у вигляді стовпчиків. Заучувати їх доведеться довго. Набагато ефективніше для навчання використовувати таблицю Піфагора. Тут можна відстежити логічні зв’язки між числами. Намалюйте таблицю від руки, але розставте не всі числа. Попросіть дитину розставити відсутні числа. Це не тільки допоможе вивчити таблицю множення, а й розвине логічне мислення.

Як вивчити таблицю множення з дитиною: важливі поради

  1. Вивчайте таблицю маленькими порціями. Чи не намагайтеся вивчити за один раз відразу все. Почніть з 1 або 2 колонок. Це підготувати школяра до засвоєння більш складної інформації. До множенню на 7,8 і 9 переходите тільки після того, як дитина добре засвоїв множення з більш простими числами.
  2. Повторюйте. Повторювати приклади потрібно якомога частіше. Необов’язково робити це за столом. Розвісьте приклади, які ви вивчаєте по всьому будинку. Як тільки дитина буде бачити картку, він мимоволі повторювати те, що на ній написано.
  3. Полегшите роботу. Як тільки школяр навчився множити на 2, можна відразу переходити на множення з четвіркою. Замість заучування прикладів з четвіркою, поясніть малюкові, що числа для множення досить подвоїти. Наприклад, 3? 4. Спочатку подвійте число 3 – вийде 6. Потім подвійте 6 – вийде 12. Ось вам і відповідь – 3? 4 = 12.
  4.  Міняйте множителями місцями. Поясніть дитині, що йому потрібно вивчити не всю таблицю, а тільки половину. Наприклад, якщо він вивчили, що 4? 7 = 28, то при вивченні прикладу 7? 4 йому досить просто згадати, скільки буде 4? 7.

Як вчити таблицю множення з дитиною

Навчання – це не завжди гладкий і простий процес. Це стрес не тільки для дитини, але і для його батьків. Саме тому варто скористатися наступними порадами:

  1. Не змушуйте дитину займатися, якщо він цього не хоче. Толку від такого заняття все одно не буде. Постарайтеся підібрати кілька способів, які будуть мотивувати школяра.
  2. Не лякайте дитину поганими оцінками.
  3. Не сваріть за помилки.
  4. Сконцентруйтеся на успіхи.
  5. Не порівнюйте дитину з однокласниками. Це не найкращий спосіб мотивації. Порівнювати можна тільки досягнення самого школяра.

Вивчення таблиці множення можна перетворити в простий і захоплюючий процес. Запропоновані способи неодмінно допоможуть вам в цьому!

Добавить комментарий